Când a fost ultima oară când te-ai plimbat cu plăcere prin București?

Esența proiectului Străzi pentru Oameni este să găsim soluțiile care pot să permită oamenilor să redescopere un oraș frumos. Este urât să te plimbi printre mașini parcate pe trotuare, este urât să stai vara într-o piață publică fără umbă, este păcat să ratezi istoria unui loc din cauza tuturor obstacolelor existente în Capitală.

Caracterul zonelor istorice este necunoscut bucureștenilor pentru că domeniul public nu există.


Odată ce domeniul public începe să fie utilizat de oameni, cartierele încep să capete un caracter propriu, iar poveștiile încep să se scrie.

Foto: bucurestiulmeudrag.ro

Proiecte precum iMapp Bucharest, Street Delivery, Femei pe Mătăsari și multe altele aduc un plus comunității, aduc viață pe străzi și pornesc un întreg proces în jurul unui loc.

Caracterul Bucureștiului este din păcate pierdut în multe locuri.

Sunt puține zone istorice rămase neatinse de urbanismul derogatoriu și buldozere. Din păcate, într-o proporție mare, Capitala și-a pierdut caracterul de oraș cu istorie, dar acest lucru nu trebuie să ne descurajeze. Putem să creăm o nouă identitate, în jurul unor proiecte noi. În niciun caz nu trebuie să rămânem blocați în încercarea de a recupera un oraș care nu mai există. În schimb, putem să căutăm o nouă identitate.


Vă invit să căutăm noile locuri în jurul cărora să putem să construim.

Proiecte noi pot să apară la orice pas, iar realitatea bucureșteană ne obligă să ne gândim și la locurile mai puțin evidente, dar aproape de oameni. Cartierele dormitor, dezvoltările realizate în perioada comunistă, parcurile și spațiile publice construite și gândite în ultimii ani au nevoie de locuri pentru oameni ca aceștia să redescopere orașul. Ca într-un joc, vrem să punem la dispoziție o platformă în jurul căreia comunitatea să-și găsească locul.

 

Un exemplu de succes de proiect care ajută la redescoperirea orașului este Parcul Sticlăriei. Discret, între câteva blocuri, un spital și o grădiniță, comunitatea din capătul Pantelimonului are acum un loc al său. În timp, acest mic parc va porni proiecte, va aduce viață în comunitate și va influența pozitiv tot ce se întâmplă în jur și nu doar în imediata apropiere.

Haideți să găsim străzile, parcurile, sit-urile sau casele care ne vor ajuta să redescoperim orașul.

Previous
Previous

Spații verzi mai BUNE.

Next
Next

Proiectul tău?