Calea Victoriei - pietonală permanentă

Fă un exercițiu și uită-te pe fereastră. Ce vezi? Trafic auto, mașini parcate ilegal pe carosabil, pe trotuar, pe spațiul verde sau abandonate în spațiul public.

S-a ajuns prea departe. Avem 1.5 milioane de vehicule înmatriculate în București iar dacă vom continua să punem mașina pe primul loc, acest număr va crește în continuare.

A venit vremea să decidem dacă dorim să ne continuăm viața în trafic și poluare sau dacă punem piciorul în prag și alegem o direcție total diferită, aceea de a prioritiza oamenii.


Calea Victoriei - pietonală permanentă - un spațiu din oraș destinat oamenilor.

Avem nevoie de locuri unde să ne putem întâlni unii cu alții, fără să fim expuși poluării aerului, poluării fonice, poluării vizuale. Succesul Căii Victoriei ca stradă pietonală poate fi fructificat ca un prim pas al recuperării orașului de către oameni.

Propunerea noastră este să reinventăm centrul orașului și să-l transformăm într-un spațiu pe care oamenii de toate categoriile să-l asocieze cu siguranța și cu confortul.

Calea Victoriei - punct central pentru lucru și educație

Conceptul de centru ca zonă pentru pietoni nu se rezumă doar la reducerea emisiilor și la deplasări pietonale mai sigure.

Cum ar fi ca în loc să cauți un birou liber ca să îți ții ședința, să cobori și să o ții pe o bancă, sub un copac? Sau să ai o întâlnire de afaceri fără să fii constrâns de locuri de parcare, de rezervări în prealabil dar și de bani?

În loc să dezbați cursurile de la facultate “la Mec“, cum ar fi să te poți întâlni într-o zonă centrală, publică și amenajată special în acest sens?

Calea Victoriei - axă de mobilitate sustenabilă

Recent, s-a introdus în dezbatere oficială propunerea de a pietoniza Piața Revoluției și Piața George Enescu. Odată cu actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, există oportunitatea ca această zonă să fie reorganizată și regândită astfel încât să preia traficul din zona centrală mult mai eficient decât o face în prezent.


Sunteți împotriva mașinilor?

Nu. Promovăm eficientizarea utilizării spațiului public iar în acest fel, toată lumea va avea de câștigat. Reinventarea centrului orașului ca spațiu pentru oameni va duce în timp către o scădere a traficului auto.

Unde se va duce traficul auto?

Calea Buzești a fost lărgită pentru a ușura traficul. Acest lucru nu s-a întâmplată pentru că oficialii au pus mașina pe primul loc, încurajând apariția a aproximativ 100.000 mașini noi în fiecare an.

Dacă bulevardul Magheru și strada Buzești (13 benzi auto) nu au fost suficiente pentru a prelua traficul auto pe axa N-S a capitalei atunci problema este mentalitatea liderilor politici care au favorizat traficul auto în defavoarea oamenilor.

Propuneți transformarea Căii Victoria în zonă cu muzică și terase?

Nu. Suntem strict împotriva acestui lucru pentru că Centrul Vechi îndeplinește deja acest rol.

Cum vor fi afectați rezidenții?

Propunem garantarea de căi de acces pentru toți rezidenții iar acolo unde este nevoie, acces pe bază de bolarzi retractabili cu telecomandă.

Cum vor fi afectate afacerile?

Afacerile sunt și vor fi afectate în mod pozitiv așa cum s-a întâmplat în alte orașe europene. Potențialul client care merge la pas este mai tentat să se oprească în magazin decât cel care conduce.








Previous
Previous

Coroană Verde pentru Elisabeta

Next
Next

Câștigătorul Apelului “Luna Bucureștilor”